* Pianoduot ja kamarimusiikki

Ajankohtaista Ullan Pianokoulussa

Syyskausi 2021 - tunnit alkavat 23.8.

Lukukautemme alkaa 23.8.2021, ja lukujärjestykset valmistuvat edellisellä viikolla. Otamme silloin yhteyttä vanhoihin oppilaisiin. Mukaan mahtuu myös uusia oppilaita! Edellisinä vuosina kaikki paikat ovat täyttyneet, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan kaiken aikaa vastaan sähköpostilla, tekstiviestillä ja puhelimitse.

Noudatamme koulujen loma-aikoja. Lukukauteen sisältyy 16 oppituntia (joista ainakin yksi on mahdollisuuksien mukaan pienryhmässä) ja konsertti tai videoesitys kauden päätteeksi.

Uusi flyygeli

Pianokoulun omassa toimitilassa Nummenkylässä on nykyään entistäkin hienommat olosuhteet oppitunneille: saliin on saapunut uusi Yamahan flyygeli vanhan vierelle - toinen soitin on oppilasta, toinen opettajaa varten!

Koronaturvallisuus

Tunneillamme käy pääsääntöisesti vain yksi oppilas kerrallaan. Pyydämme oppilaita pesemään kätensä juuri ennen tunnin alkua ja pyyhimme koskettimet aina oppilaan vaihtuessa. Jos oppilas ei koronaviruksen takia halua osallistua lähiopetukseen, järjestämme tunteja etäopetuksena.

Uusi toimipaikka: Hollola, Hämeenkoski

Pianokoulu laajentaa toimintaansa Hollolan Hämeenkoskelle. Uusi toimipaikka Jokelan Kartano sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta ja 40 min Hämeenlinnasta. Opetustilassa on Steinwayn flyygeli.

Musiikin teoriaa pelaamalla - musiikkitaidon (MuPe) pienryhmät syksyllä 2021

Opiskelemme musiikin perustaitoja pelaamalla lauta- ja roolipelejä. Suosittelemme musiikkitaidon kursseja kaikille, jotka haluavat hyviksi soittajiksi ja nuotinlukijoiksi! Säveltapailutaito auttaa mm. korvakuulolta soittamisessa ja rytmien hallinnassa.

• Musiikkitaito 1 ja 2 Nummenkylässä torstaisin tai perjantaisin

Ryhmissä on 3-6 oppilasta. Ryhmiin mahtuu vielä uusia aloittajia - mukaan voi tulla myös kesken kurssin, jos edes jotain pohjatietoja on.

Kursseilla pyritään keskittymään enemmän käytännön asioihin kuin "kirjateoriaan". Opimme mm. sointumerkit, rytmejä (Nummenkylässä myös rumpujen soittoa), sujuvaa nuotinlukua, korvakuulolta soittamista ja kappaleitten soinnuttamista. Ryhmät jaetaan oppilaitten lähtötason sekä iän mukaan. Suuri osa oppimisesta tapahtuu erilaisten hassujen tai jännittävien pelien avulla.

Oppikirjat

Oppikirjoja voi hankkia nyt helposti kauttamme!

Toimitamme oppilaille (ja ulkopuolisillekin) mm. seuraavia hyviksi katsomiamme oppikirjoja:

• Piano: Bastien Piano Basics, A Dozen a Day
  • Teoria/musiikkitaito: Klaavi, Musiikin perusteet