Ajankohtaista Ullan Pianokoulussa

Yamahan piano ja flyygeli

Lukuvuonna 2018-19 Ullan Pianokoulu täyttää 20 vuotta. Juhlan kunniaksi pianokoulun omaan toimitilaan Nummenkylään saapui Yamahan flyygeli, Yamaha U1 -pianon kaveriksi.

Pianokoulun joulukonsertit

• Ma 17.12. klo 19 - Katriinan ja Ullan oppilaita
  • Ti 18.12. klo 19 - Anni-Kaisan ja Elinan oppilaita
  • Ke 19.12. klo 19 - Akikon ja Elinan oppilaita
  • To 20.12. klo 19 - Elinan ja Ullan oppilaita
  • Pe 21.12. klo 19 - Elinan ja Ullan oppilaita

Kaikki esitykset ovat omassa toimipaikassamme Nummenkylässä, os. Vanha Valtatie 130, Kellokoski. Omalta opettajalta voi varmistaa, mihin esitykseen hän toivoo oppilaan tulevan!

Lämpimästi tervetuloa! (HUOM! Villasukat mukaan, ja tonttulakin voi laittaa päähän! Pianokoululla on talvisin viileää.)

Syyslukukausi 2018 - uusien oppilaitten ilmoittautumisia otetaan vastaan

Vanhojen oppilaitten ei tarvitse ilmoittautua erikseen, tunnit jatkuvat automaattisesti. Opetus alkaa 20.8.2018. Otamme yhteyttä elokuun puolivälin tienoilla; sovitaan tunnin ajankohta yhdessä.

Uusia oppilaita mahtunee mukaan heti lukukauden alusta - oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen onnistuu sähköpostilla, puhelimitse tai tekstiviestillä. Ei pääsykokeita eikä ikärajoja! Oppilaaksi otetaan myös sellaisia, joilla ei ole kotona harjoitussoitinta. Toivoisimme, että kaikki kuitenkin hankkivat sellaisen esim. puolen vuoden harrastamisen jälkeen, mikäli aikovat jatkaa harrastusta. Syysloma 15.10.-21.10.2018. Syyslukukauden viimeinen opetus- tai konserttipäivä on perjantaina 21.12.2018.

Musiikkitaidon (MuPe) pienryhmät 2018-19

Suosittelemme musiikkitaidon kursseja kaikille, jotka haluavat hyviksi soittajiksi ja nuotinlukijoiksi! Säveltapailutaito auttaa mm. korvakuulolta soittamisessa ja rytmien hallinnassa.

• Musiikkitaito alkeet - uusi ryhmä alkaa - aika- ja paikkatoiveita otetaan vastaan (Nummenkylä, Riihikallio tai Ristinummi)
  • Musiikkitaito 1-2 perjantaisin Ristinummella klo 16.45-17.30
  • Musiikkitaito 2-3 alustavasti keskiviikkoisin Nummenkylässä klo 17.15-18 (aika ja paikka voivat vielä vaihtua)

Ryhmissä on 3-6 oppilasta. Kaikkiin ryhmiin mahtuu vielä uusia aloittajia - mukaan voi tulla myös kesken kurssin, jos edes jotain pohjatietoja on.

Kursseilla pyritään keskittymään enemmän käytännön asioihin kuin "kirjateoriaan". Opimme mm. sointumerkit, rytmejä (Nummenkylässä myös rumpujen soittoa), sujuvaa nuotinlukua, korvakuulolta soittamista ja kappaleitten soinnuttamista. Ryhmät jaetaan oppilaitten lähtötason sekä iän mukaan. Halukkaat voivat käydä esim. musiikkiopistossa suorittamassa virallisen teoriakokeen. Suuri osa oppimisesta tapahtuu erilaisten hassujen tai jännittävien pelien avulla.

Kitaratunnit

Pianokoulun yläkerrassa asustaa nyt kitaraopettaja, Jere Valkonen. Hänelle mahtuu muutamia uusia kitaraoppilaita.

Oppikirjat

Oppikirjoja voi hankkia nyt helposti kauttamme!

Toimitamme oppilaille (ja ulkopuolisillekin) mm. seuraavia hyviksi katsomiamme oppikirjoja:

• Piano: Bastien Piano Basics, A Dozen a Day
  • Teoria/musiikkitaito: Klaavi, Musiikin perusteet