* Pianoduot ja kamarimusiikki

Ajankohtaista Ullan Pianokoulussa

Syyskausi 2020 - tunnit alkavat 24.8.

Syyslukukausi 2020 alkaa maanantaina 24.8. Lukukauteen sisältyy 16 oppituntia (joista ainakin yksi on pienryhmässä) ja konsertti tai videoesitys. Otamme elokuun puolivälin tienoilla yhteyttä kaikkiin vanhoihin oppilaisiin ja ehdotamme aikaa. Myös uusia oppilaita mahtuu mukaan - ilmoittautumisia otetaan kaiken aikaa vastaan sähköpostilla, tekstiviestillä ja puhelimitse. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikat täyttyvät nopeasti. Pyrimme ottamaan oppilaiden aikatoiveet huomioon. Ensin ilmoittautuneilla on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa tunnin ajankohtaan.

Pyrimme jatkamaan opetusta normaalisti lähiopetuksena. Jos koronatilanne kuitenkin pahenee, on mahdollista siirtyä etäopetukseen.

Uusi toimipaikka: Hollola, Hämeenkoski

Pianokoulu laajentaa toimintaansa Hollolan Hämeenkoskelle syksyllä 2020. Uusi toimipaikka Jokelan Kartano sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta ja 40 min Hämeenlinnasta. Opetustilaan tulee Steinwayn flyygeli. Etelä-Suomen sanomien artikkeli kartanon omistajien vaihdoksesta

Turvallisuus

Tunneillamme käy pääsääntöisesti vain yksi oppilas kerrallaan. Pyydämme oppilaita pesemään kätensä juuri ennen tunnin alkua ja pyyhimme koskettimet aina oppilaan vaihtuessa. Jos oppilas ei koronaviruksen takia halua osallistua lähiopetukseen, järjestämme tunteja etäopetuksena.

Musiikin teoriaa pelaamalla - musiikkitaidon (MuPe) pienryhmät 2020

Opiskelemme musiikin perustaitoja pelaamalla lauta- ja roolipelejä. Suosittelemme musiikkitaidon kursseja kaikille, jotka haluavat hyviksi soittajiksi ja nuotinlukijoiksi! Säveltapailutaito auttaa mm. korvakuulolta soittamisessa ja rytmien hallinnassa.

• Musiikkitaito 1 (alkeet) (Nummenkylässä torstaisin tai perjantaisin)
  • Musiikkitaito 2 (Nummenkylässä torstaisin tai perjantaisin)
  • Musiikkitaito 3 (Nummenkylässä torstaisin tai perjantaisin)

Ryhmissä on 3-6 oppilasta. Kaikkiin ryhmiin mahtuu vielä uusia aloittajia - mukaan voi tulla myös kesken kurssin, jos edes jotain pohjatietoja on.

Kursseilla pyritään keskittymään enemmän käytännön asioihin kuin "kirjateoriaan". Opimme mm. sointumerkit, rytmejä (Nummenkylässä myös rumpujen soittoa), sujuvaa nuotinlukua, korvakuulolta soittamista ja kappaleitten soinnuttamista. Ryhmät jaetaan oppilaitten lähtötason sekä iän mukaan. Halukkaat voivat käydä esim. musiikkiopistossa suorittamassa virallisen teoriakokeen. Suuri osa oppimisesta tapahtuu erilaisten hassujen tai jännittävien pelien avulla.

Oppikirjat

Oppikirjoja voi hankkia nyt helposti kauttamme!

Toimitamme oppilaille (ja ulkopuolisillekin) mm. seuraavia hyviksi katsomiamme oppikirjoja:

• Piano: Bastien Piano Basics, A Dozen a Day
  • Teoria/musiikkitaito: Klaavi, Musiikin perusteet