[Nämä sivut käyttävät tyylilomakkeita, eikä käyttämäsi selain valitettavasti tue niitä täydellisesti. Pahoittelemme, että sivujen ulkoasu ei näytä aivan siltä kuin pitäisi.]

Ullan Pianokoulu

Etusivu |:| Esittely |:| Nuotti- ja soitinvälitys |:| Opettajat |:| Opetuspaikat |:| Hinnasto |:| Linkit

Opetustarjonta

 1. Pianonsoiton yksityistunnit
 2. Pianonsoiton alkeiskurssit
 3. Laulutunnit
 4. Kuoro
 5. Kokeilemme soittimia -kurssit
 6. Yhteissoitto
  * Bändikurssit
  * Pianoduot ja kamarimusiikki
 7. Musiikkitaitoa (MuPe) pelaamalla
 8. Improvisointi, vapaa säestys

Opettajat

Ullan Pianokoulun opettajat

Ulla

Opetuspaikat: Nummenkylä (Kellokoski, Tuusula) ja Jokelan kartano (Hämeenkoski, Hollola)

Ulla Gartz

Pianokoulun perustaja Ulla Gartz (FM, musiikkitiede) on opettanut pianonsoittoa omassa yrityksessään vuodesta 1998 alkaen. Ulla pitää työstään - ja kaikista oppilaistaan! Hänellä on kyky nähdä nähdä asioissa ja oppilaissaan parhaat puolet. Luonteeltaan Ulla on hyväntuulinen ja lähes aina kärsivällinen; siksi hän tulee mainiosti toimeen myös murrosikäisten kanssa.

Ulla kävi tauotta viikoittaisilla pianonsoiton yksityistunneilla vuodesta 1982 vuoteen 2011. Tämänkin jälkeen hän on säännöllisesti hakenut omilta pianotunneilta lisäpotkua, viimeisimpänä opettajanaan Kaj Ekman. Ulla on opiskellut gradua vaille valmiiksi maisteriksi Helsingin Yliopiston musiikkitieteen laitokselta. Yliopisto-opinnoissaan hän on keskittynyt pianopedagogiikkaan ja soittomotivaation tutkimiseen. Lisäksi Ulla on harrastanut laulua sekä kuorossa (HYMS) sekä yksityisillä laulutunneilla. Myös musiikin teoria (MuPe, musiikkitaito) kiinnostaa häntä suuresti - sitä enemmän, mitä enemmän hän sitä opettaa.

Ulla ei päästä oppilaitaan helpolla, koska hänelle on tärkeää, että oppilaat soittavat hyvin. Ankara hän ei kuitenkaan missään tapauksessa ole, vaan ohjenuorana on: pianotunneilla on oltava kivaa! Koska Ullalla on omakohtaista kokemusta teknisistä ongelmista, pianotekniikan opettamisesta on tullut hänen erikoisalaansa ja yksi vahvimpia alueitaan.

Ulla Gartz

Pianonsoiton ja musiikin kuuntelemisen lisäksi Ulla harrastaa valokuvausta, arkkitehtuuria, öljyvärimaalausta, lukemista, roolipelejä ja muutakin, missä voi kokea tai luoda jotakin kaunista. Vuodesta 1996 jatkunut aktiivinen puutarhaharrastus on vähitellen paisunut kesätyöksi vuonna 2009 perustetun Puutarhapalvelu Viherpeipon muodossa. Kukkiin ja kasveihin Ulla suhtautuu lähes yhtä suurella rakkaudella kuin oppilaisiinsa! Kolmekymmentä vuotta täytettyään Ulla alkoi harrastaa myös matkailua, taisteluhenkisiä lautapelejä ja romanttisten hörhellysten virkkausta. Oppilaat tunnistavat hänet jo kaukaa pitkistä hiuksista, hameista ja liiloista, vaaleanpunaisista tai koristeellisista vaatteista.

Elina

Opetuspaikat: Nummenkylä (Järvenpää), Riihikallion koulu (Tuusula)

Elina Simes

Elina Simes on lempeä, työtään ja oppilaitaan rakastava musiikkipedagogi. Opinnoissaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa hän on erikoistunut alle kouluikäisten musiikkikasvatukseen. Hän opettaakin erityisen mielellään pieniä vasta-alkajia, vaikka toki kaiken ikäiset ja tasoiset soittajat ovat tervetulleita tunneille. Elina on opettanut pianonsoittoa Ullan pianokoulussa vuodesta 2013. Lisäksi hän toimii musiikkileikkikoulun opettajana ja tekee erilaisia freelance-töitä kouluttajana, ohjaajana ja muusikkona.

Elinan mielestä pääasia musiikin harrastamisessa on se, että oppilailla on hauskaa. Hän kunnioittaa aina oppilaiden kappaletoiveita, ja on erittäin hyvä metsästämään nuotteja mihin tahansa biisiin. Välillä nuotteja ja sovituksia täytyy myös kirjoittaa itse. Elina käyttää opetuksessaan YouTubea, videointia, äänitystä ja erilaisia ohjelmia aina, kun se tuntuu tarpeelliselta. Hänellä on klassisen musiikin tausta, mutta on opiskellut muitakin tyylilajeja, kuten kansanmusiikkia. Elina käyttää välillä opettaessaan muitakin instrumentteja, etenkin laulua. Soittaminen ja laulaminen samaan aikaan onkin kaikkein hauskinta! Musiikin teorian ja soittotekniikan opettelu ovat myös tärkeitä elementtejä soitonopetuksessa, ja Elina on vakuuttunut, että niitäkin voi opetella hauskasti ja innostavasti.

Kaikenlaiset musiikkiprojektit (kuten bändeissä soittaminen ja kuorossa laulaminen) täyttävät Elinan vapaa-ajan tehokkaasti, mutta aikaa jää myös tanssimiselle, retkeilylle, oman kissan rapsuttamiselle ja historianelävöitysharrastukselle.

Katriina

Opetuspaikat: Nummenkylä (Järvenpää)

Katriina Siekkinen

Katriina Siekkinen aloitti pianonsoiton klassisella puolella, mutta valmistui muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta sekä muusikoksi (2015) ja musiikkipedagogiksi (2018) Metropolia ammattikorkeakoulusta. Syksyllä 2018 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen maisteriohjelmassa.

Katriina on rauhallinen ja iloinen tyyppi. Hänen tuntinsa ovat monipuolisia ja ilmapiiri kannustava. Katriina opettaa erityisesti pop/jazz-musiikkia, vapaata säestystä ja improvisointia, mutta tunneilla lähdetään aina liikkeelle oppilaan omista musiikillisista toiveista ja lähtökohdista. Opettajana hän kokee olevansa oikeassa ammatissa.

Muusikkona Katriinan ohjelmisto on monipuolinen: popista ja rockista jazziin ja lattareihin. Lisäksi Katriina opettaa rumpujen soittoa, säveltää, sovittaa ja pitää Vireyttävä esiintymisjännitys- ja Läsnäoleva muusikko -koulutuksia.

Vaikka musiikki täyttää myös Katriinan vapaa-ajan, löytyy aikaa myös rakkaille liikuntaharrastuksille sekä käsitöille. Innokkaan neulojan puikoilla on yleensä useampi työ yhtä aikaa, vaihtelu ja monipuolisuus kun innostavat niin töissä kuin harrastuksissakin.

Akiko suomeksi

Teaches in: Keski-Uudenmaan kristillinen koulu (Järvenpää)

Akiko Yokoyama

Akiko Yokoyama comes from Tokyo, Japan. After studying in TOHO-Gakuen school of music (Tokyo), she came to Finland to study in Sibelius Academy in 2001. Akiko had visited Kuhmo chamber music festival in 1996 and thought it would be interesting to study in Finland. Finnish music education has a very good reputation worldwide. In Sibelius Academy Akiko studied piano, lied music and chamber music with noted teachers like Juhani Lagerspetz, Ilmo Ranta, Ralf Gothoni, Teemu Kupiainen, Marko Ylönen and Gustav Djupsjöbacka. She has played in many concerts as a chamber musician, and won 3rd prize in Jyväskylä Chamber Music competition (2004).

Akiko started to teach piano in 1997. Since then she has taught 4-60 year-old private students. She started to work at Ullan Pianokoulu in 2008. Because of her Finnish education Akiko uses Finnish piano methods, including improvisation and free accompaniment. She has passion for music and as a teacher she has positive character. She can communicate with people directly by music. "I would like to give imagination to students and advice for the way how to practice. I am happy if students get inspiration or motivation - not only for music but also for art, culture, imagination, and even for life. Also, teaching is enlightening for me myself, too. After teaching, I get more inspiration for the music. For these reasons, I love teaching piano."

Akiko speaks English fluently and it is easy to understand her. She can also speak and understand some Finnish. And of course she speaks very good Japanese. And - language of music is universal!

Akiko's hobbies are travelling, cooking and reading books. Sauna is her favorite thing in Finland. Because Akiko has a little boy, she enjoys visiting places that children love: Muumimaailma, Junamuseo and many others.

Heidi

Opetuspaikat: Kinnarin koulu (Järvenpää)

Heidi Naukkarinen

Heidi Naukkarinen on tehnyt omia lauluja pikkutytöstä asti. Hän on laulaja-lauluntekijä ja lauluopettaja. Heidi on valmistunut Pop & Jazz Konservatoriosta muusikoksi ja Metropolia Ammattikorkeakoulusta pop/jazz musiikkipedagogiksi. Heidi on laulanut ja keikkaillut mm. The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa. Musiikki tulee pitkälti kodin perintönä ja perheyhtye on aina ollut ja on osa elämää. Oma musiikki kulkee taiteilijanimellä Haydé.

Heidille on tärkeää, että sekä laulutunneilla että pianotunneilla on hyvä ja luova ilmapiiri. "Minusta on mukavaa perusteiden oppimisen lisäksi tehdä oppilaiden kanssa heidän suosikkibiiseistään heidän itsensä näköisiä versioita. Haluan olla auttamassa oppilaan oman äänen ja tulkinnan löytämisessä."

Heidin "Traveling" -musiikkivideo YouTubessa

www.haydeofficial.com

Sisältö © Ulla Gartz | Ylläpito: Ville Haikola | Tekninen toteutus: Janiika Aaltonen