PIANON JA MUSIIKIN TEORIAN TASOSUORITUKSET

Kaikille pianonsoitosta innostuneille suosittelemme musiikin perustason päättötodistuksen hankkimista. Musiikin perustason todistuksen myöntää musiikkiopisto. Perustasolla on kolme porrasta: 1/3, 2/3 ja 3/3. Jokaiseen portaaseen kuuluu teoria- ja soittokoe. Näissä tasosuorituskokeissa käytyään oppilas on suorittanut musiikin perustason opinnot. Kokeista saatavat viralliset todistukset auttavat niin jatko-opintoihin pääsyssä kuin vaikkapa työnhaussa. Ullan Pianokoulun oppilaat voivat käydä tekemässä tasosuorituksia musiikkiopistoissa ulkopuolisina opiskelijoina. Yhden tasosuorituksen hinta opistossa on n. 50 euroa/koe.

Me Ullan Pianokoulun opettajat osaamme valmentaa oppilaat pianonsoiton tasosuoritukseen, joten muuta vaivaa todistuksen hankkimisesta ei ole kuin kokeeseen meno ja maksut. Tasosuorituksia järjestetään yleensä huhti-toukokuussa sekä marraskuussa.

Tasosuoritusten teoriakoe (MuPe) sisältää myös säveltapailua (melodioiden ja rytmien lukua nuoteista sekä kuuntelutehtäviä), johon normaalin soittotunnin puitteissa ei yleensä ole aikaa. Niinpä teoriaosuuden suorittaminen vaatii lisäopetusta. Kaiken tarpeellisen oppii musiikkitaidon pienryhmässä: tämä on sekä mukavaa että edullista. Tarkista nykyiset hinnat tästä.

Pari vuotta pianonsoittoa harrastaneelle esimerkiksi vain neljän kuukauden teoriaopetus saattaa riittää 1/3-tasosuorituksen tekoon. Opetuksen tarve on kuitenkin hyvin yksilöllistä: siinä missä joku voi lähes marssia suoraan kokeeseen, toinen saattaa tarvita useamman vuoden harjoitusta. 2/3 ja 3/3 ovat jo vaativampia tutkintoja. Ullan Pianokoulussa pystymme räätälöimään kullekin oppilaalle sopivan teoriakurssikokonaisuuden. Ei ole kenenkään edun mukaista, että oppilaat istuvat tunneilla turhaan.

Toinen vaihtoehto on mennä ulkopuolisena käymään musiikkiopistojen teoriatunneilla. Siellä ulkopuolisten hinta on - opistosta riippuen - n.200 euroa/lukukausi, isohkossa ryhmässä.

Ullan Pianokoulun kotisivuille