[Nämä sivut käyttävät tyylilomakkeita, eikä käyttämäsi selain valitettavasti tue niitä täydellisesti. Pahoittelemme, että sivujen ulkoasu ei näytä aivan siltä kuin pitäisi.]

Ullan Pianokoulu

Etusivu |:| Esittely |:| Nuotti- ja soitinvälitys |:| Opettajat |:| Opetuspaikat |:| Hinnasto |:| Linkit

Opetustarjonta

 1. Pianonsoiton yksityistunnit
 2. Pianonsoiton alkeiskurssit
 3. Laulutunnit
 4. Kuoro
 5. Kokeilemme soittimia -kurssit
 6. Yhteissoitto
  * Bändikurssit
  * Kamarimusiikki
 7. Musiikkitaitoa (MuPe) pelaamalla
 8. Improvisointi, vapaa säestys

Opettajat

Ullan Pianokoulun opettajat

Ulla

Opetuspaikat: Nummenkylä ja Ristinummi (Järvenpää)

Ulla Gartz

Ulla Gartz (s. 1975) on käynyt tauotta viikottaisilla pianonsoiton yksityistunneilla vuodesta 1982 vuoteen 2011, viimeisimpänä opettajanaan Kaj Ekman. Hän on opiskellut gradua vaille valmiiksi maisteriksi Helsingin Yliopiston musiikkitieteen laitokselta. Yliopisto-opinnoissaan hän on keskittynyt pianopedagogiikkaan ja soittomotivaation tutkimiseen. Lisäksi Ulla on harrastanut laulua sekä kuorossa (HYMS) sekä yksityisillä laulutunneilla. Myös musiikin teoria (MuPe, musiikkitaito) kiinnostaa häntä suuresti - sitä enemmän, mitä enemmän hän sitä opettaa.

Ulla on opettanut pianonsoittoa omassa yrityksessään vuodesta 1998 alkaen. Luonteeltaan hän on hyväntuulinen ja lähes aina kärsivällinen; siksi hän tulee mainiosti toimeen myös murrosikäisten kanssa. Ulla pitää työstään - ja kaikista oppilaistaan! Hänellä on kyky nähdä nähdä asioissa ja oppilaissaan parhaat puolet.

Opettajana Ulla on melko vaativa, muttei missään nimessä ankara. Oppilaat tunnistavat hänet jo kaukaa pitkistä hiuksista ja liiloista, vaaleanpunaisista tai samettisista (todennäköisesti kimaltelevista) vaatteista.

Ulla Gartz

Pianonsoiton ja musiikin kuuntelemisen lisäksi Ulla harrastaa valokuvausta, piirtämistä, arkkitehtuuria, öljyvärimaalausta, lukemista, roolipelejä ja muutakin, missä voi kokea tai luoda jotakin kaunista. Vuodesta 1996 jatkunut aktiivinen puutarhaharrastus on vähitellen paisunut kesätyöksi vuonna 2009 perustetun Puutarhapalvelu Viherpeipon muodossa. Kasveihin Ulla suhtautuu lähes yhtä suurella rakkaudella kuin oppilaisiinsa! Kolmekymmentä vuotta täytettyään Ulla alkoi harrastaa myös matkailua, taisteluhenkisiä lautapelejä ja vaaleanpunaisten hörhellysten virkkausta.

Elina

Opetuspaikat: Nummenkylä (Järvenpää), Riihikallion koulu (Tuusula)

Elina Simes

Elina Simes on lempeä, työtään ja oppilaitaan rakastava musiikkipedagogi. Opinnoissaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa hän on erikoistunut alle kouluikäisten musiikkikasvatukseen. Hän opettaakin erityisen mielellään pieniä vasta-alkajia, vaikka toki kaiken ikäiset ja tasoiset soittajat ovat tervetulleita tunneille. Elina on opettanut pianonsoittoa Ullan pianokoulussa vuodesta 2013. Lisäksi hän toimii musiikkileikkikoulun opettajana ja tekee erilaisia freelance-töitä kouluttajana, ohjaajana ja muusikkona.

Elinan mielestä pääasia musiikin harrastamisessa on se, että oppilailla on hauskaa. Hän kunnioittaa aina oppilaiden kappaletoiveita, ja on erittäin hyvä metsästämään nuotteja mihin tahansa biisiin. Välillä nuotteja ja sovituksia täytyy myös kirjoittaa itse. Elina käyttää opetuksessaan YouTubea, videointia, äänitystä ja erilaisia ohjelmia aina, kun se tuntuu tarpeelliselta. Hänellä on klassisen musiikin tausta, mutta on opiskellut muitakin tyylilajeja, kuten kansanmusiikkia. Elina käyttää välillä opettaessaan muitakin instrumentteja, etenkin laulua. Soittaminen ja laulaminen samaan aikaan onkin kaikkein hauskinta! Musiikin teorian ja soittotekniikan opettelu ovat myös tärkeitä elementtejä soitonopetuksessa, ja Elina on vakuuttunut, että niitäkin voi opetella hauskasti ja innostavasti.

Kaikenlaiset musiikkiprojektit (kuten bändeissä soittaminen ja kuorossa laulaminen) täyttävät Elinan vapaa-ajan tehokkaasti, mutta aikaa jää myös tanssimiselle, retkeilylle, oman kissan rapsuttamiselle ja historianelävöitysharrastukselle.

Katriina

Opetuspaikat: Nummenkylä (Järvenpää)

Katriina Siekkinen

Katriina Siekkinen aloitti pianonsoiton klassisella puolella, mutta valmistui muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta sekä muusikoksi (2015) ja musiikkipedagogiksi (2018) Metropolia ammattikorkeakoulusta. Syksyllä 2018 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatuksen maisteriohjelmassa.

Katriina on rauhallinen ja iloinen tyyppi. Hänen tuntinsa ovat monipuolisia ja ilmapiiri kannustava. Katriina opettaa erityisesti pop/jazz-musiikkia, vapaata säestystä ja improvisointia, mutta tunneilla lähdetään aina liikkeelle oppilaan omista musiikillisista toiveista ja lähtökohdista. Opettajana hän kokee olevansa oikeassa ammatissa.

Muusikkona Katriinan ohjelmisto on monipuolinen: popista ja rockista jazziin ja lattareihin. Lisäksi Katriina opettaa rumpujen soittoa, säveltää, sovittaa ja pitää Vireyttävä esiintymisjännitys- ja Läsnäoleva muusikko -koulutuksia.

Vaikka musiikki täyttää myös Katriinan vapaa-ajan, löytyy aikaa myös rakkaille liikuntaharrastuksille sekä käsitöille. Innokkaan neulojan puikoilla on yleensä useampi työ yhtä aikaa, vaihtelu ja monipuolisuus kun innostavat niin töissä kuin harrastuksissakin.

Anni-Kaisa

Opetuspaikat: Oinaskadun koulu/Kyrölän koulu (Järvenpää)

Anni-Kaisa Haukka

Anni-Kaisa Haukka eli Ansku (MuK) opiskelee musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa. Siellä hän on opiskellut erityisesti pop/jazz -laulua. Lisäksi Ansku on maisteriopinnoissaan syventynyt pianon vapaan säestyksen pedagogiikkaan ja kuoronjohtoon. Laulun lisäksi hän opettaa erityisen mielellään vapaata säestystä ja käyttää pianonsoiton opetuksessaan paljon improvisoinnin keinoja. Anskun omaa erityisosaamista on oman laulun säestäminen pianolla; sitäkin hän opettaa mielellään, niin pianotunneilla kuin laulutuntien yhteydessä, oppilaan toiveista riippuen. Luonteeltaan Ansku on kärsivällinen. Hän haluaa kannustaa ja rohkaista henkilökohtaiseen musiikkisuhteeseen, joka voisi kantaa läpi elämän.

Anni-Kaisa on työskennellyt monipuolisesti musiikkikasvattajana ja tekee töitä myös kuoronjohtajana. Anni-Kaisa on itsekin aktiivinen kuoroharrastaja. Muuna vapaa-aikanaan Anni-Kaisa viihtyy luonnossa ja harrastaa liikuntaa. Ruotsin vaihtovuodesta mukaan tarttunut fika-kulttuuri vie mukanaan myös viihtyisiin kahviloihin, joissa Anni-Kaisa tykkää viettää aikaa.

Akiko in English

Opetuspaikat: Oinaskadun koulu/Kyrölän koulu (Järvenpää)

Akiko Yokoyama

Akiko Yokoyama tulee Tokiosta, Japanista. TOHO-Gakuenin musiikkiopiston (Tokio) opintojen jälkeen hän tuli opiskelemaan Sibelius-akatemiaan vuonna 2001. Akiko oli vieraillut Kuhmon kamarimusiikkijuhlissa 1996 ja arveli että voisi olla kiinostavaa opiskella Suomessa. Suomalaisella musiikkikoulutuksella on erittäin hyvä maine maailmalla. Sibelius-akatemiassa Akiko opiskeli pianonsoittoa, lied-musiikkia ja kamarimusiikkia oppaanaan merkittäviä opettajia, kuten Juhani Lagerspetz, Ilmo Ranta, Ralf Gothoni, Teemu Kupiainen, Marko Ylönen, ja Gustav Djupsjöbacka. Akiko on soittanut kamarimuusikkona useissa konserteissa ja on voittanut kolmannen palkinnon Jyväskylän kamarimusiikkikilpailussa (2004).

Akiko aloitti pianonsoiton opettajana vuonna 1997. Siitä lähtien hän on opettanut 4-60-vuotiaita yksityisoppilaita. Ullan Pianokoulussa hän on opettanut vuodesta 2008 alkaen. Akiko käyttää suomalaisen koulutuksensa mukaisia opetusmetodeja, joihin kuuluu improvisaatio ja vapaa säestys. Hän suhtautuu musiikkiin intohimoisesti ja on opettajana luonteeltaan myönteinen. Akikolle on mahdollista kommunikoida ihmisten kanssa musiikin kautta. "Haluan inspiroida oppilaita ja neuvoa heitä harjoittelutavoissa. Minua ilahduttaa mikäli oppilaat innostuvat ja kiinnostuvat - eivätkä vain musiikista vaan myös taiteesta, kulttuurista, mielikuvituksesta, ja jopa elämästä. Tämä työ antaa paljon myös minulle itselleni. Opetuksen jälkeen saan lisäintoa musiikkia kohtaan. Näistä syistä rakastan pianonsoiton opettamista."

Akiko puhuu sujuvaa englantia ja häntä on helppo ymmärtää. Hän osaa myös hieman suomea. Luonnollisesti hän puhuu erittäin hyvin japania. Sitä paitsi - musiikin kieli on universaali!

Akikon harrastuksiin kuuluvat matkustaminen, ruoanlaitto ja lukeminen. Sauna on hänelle mieluisin asia Suomessa. Pienen poikansa vuoksi hän käy mieluusti siellä missä lapsetkin: tutuksi ovat tulleet niin Muumimaailmat kuin Junamuseotkin, muiden muassa.

Sisältö © Ulla Gartz | Ylläpito: Ville Haikola | Tekninen toteutus: Janiika Aaltonen