Nuotti- ja soitinvälitys

Soittimen hankinta

Edullisia soittimia ensi hätään

Monilla alkeiskurssilaisillamme ei ole kotona minkäänlaista soitinta, eikä pianon osto ehkä heti tunnu ajankohtaiselta. Siksi Ullan Pianokoulu haluaa auttaa edullisen harjoitussoittimen hankkimisessa. Monet oppilaamme hankkivat ensin halvan kosketinsoittimen. Jos innostus soittamiseen jatku vielä puolen vuoden kuluttua harrastuksen aloittamisesta, pianon hankintaa kannattaa vakavasti harkita. Useimmat hankkivat pianon viimeistään vuoden päästä - ja vanha kosketinsoitin jää nurkkaan pölyttymään. Pianon ostaneet oppilaat usein myyvät tai vuokraavat mielellään vanhoja kosketinsoittimiaan: kierrätyksestä on etua sekä heille että uusille oppilaillemme. Niinpä kauttamme saa hyvällä onnella ostettua tai vuokrattua käytetyn soittimen hyvinkin edulliseen hintaan.

Pianon hankinta

Pianon osto on suuri päätös, jossa usein tarvitaan ammattilaisen neuvoja. Ullan Pianokoulu toimii yhteistyössä helsinkiläisen Pianokeskus Oy:n kanssa. Liikkeestä saa asiantuntevaa ja luotettavaa apua sopivan soittimen valinnassa. Lisäksi oppilaamme saavat Pianokeskuksesta alennusta kaikista ostoksista: 10-15% uusista ja käytetyistä pianoista sekä digitaalipianoista, soittimesta riippuen. Myös opettajamme neuvovat mielellään pianon ostoon liittyvissä asioissa.

Nuottien hankinta

Ullan Pianokoulu auttaa myös nuottien hankinnassa! Mitä vähemmän oppilaitten vanhemmat joutuvat juoksemaan kirjakaupoissa nuotteja metsästämässä, sitä parempi.

Nuottikierrätys

Meillä toimii nuottikierrätys, jonka ansiosta oppilaamme voivat saada käytettyjä nuotteja edulliseen hintaan. Oppilaat tuovat turhia vanhoja nuottejaan arkistoomme, ja sieltä niitä myydään/annetaan tarvitseville. Nuottikirjoja saa hintaan 3-15 euroa ja arkistoihimme kertyneitä monisteita annetaan ilmaiseksi.

Oppikirjat

Ullan Pianokoulu välittää oppilailleen myös uusia oppikirjoja, aina mahdollisuuksien mukaan edullisemmin kuin paikallisessa kirjakaupassa. Samalla vanhemmat välttyvät kauppareissuilta ja mahdollisesti väärän kirjan hankinnalta.

Pianonsoitossa Otavan kustantama Vivo-sarja on osoittautunut oikein käyttökelpoiseksi. Oppilaat ovat pitäneet kirjan kappaleista, koska joukosta löytyy tuttuakin soitettavaa. Myös Bastien Piano Basics -sarjan värikkäistä kirjoista oppilaat ovat usein innostuneet. Tekniikkaharjoituksiin kaikkien oppilaitten kannattaisi hankkia A Dozen a Day -sarjan kirjoja. Niistä oppii paitsi sorminäppäryyttä, myöskin nuotinlukua. Oma opettaja osaa neuvoa, mikä sarjan osista olisi tasoltaan sopiva.

Nuorimmille suosittelemme ensimmäiseksi oppikirjaksi esimerkiksi kotimaista Musikattia. Siihen liittyy cd-rom, jossa on mm. kirjan kappaleisiin liittyviä pelejä. Sekä pelit että nuottikirjan kappaleet ovat monipuolisia ja opettavaisia; sekä oppilaat että opettajat ovat pitäneet niistä. Musikatti hassuine eläinhahmoineen tekee oppimisesta helppoa ja hauskaa! Pakettiin sisältyy sekä cd että värikkäästi kuvitettu nuottikirja. Kirja on niin paksu, että siinä on soitettavaa useaksi vuodeksi eteenpäin.

Kuuntelupelissä Musikatti-kissa saa kalan, jos pelaaja osaa vastata oikein.

Musikatin kotisivut
Arvostelu pianonsoiton alkeisoppikirjoista: Pianon Avain 1, Suomalainen Pianokoulu: Alkusoitto, Bastien Piano Basics osa 1, Musikatti

Teorian opiskeluun suosittelemme joko Suomalaisen Pianokoulun Puuhavihkoa (sinikantinen, nro 1) tai Klaavi-sarjaa. Myös sellaisten oppilaiden, jotka eivät käy teoriatunneilla - ja aivan erityisesti heidän - kannattaisi hankkia teoriakirja. Kirjojen tehtäviä tehdessä tulevat tutuksi niin sointumerkit, nuotinluvun periaatteet kuin musiikkisanastokin. Teoriakirjoista kauttamme saa tilattua Klaavia.

Sisältö © Ulla Gartz | Piirrokset © Marko Veijanen | Ylläpito: Ville Haikola | Tekninen toteutus: Janiika Aaltonen