Pianonsoiton yksityistunnit

Pianonsoiton yksityistunti

Yksityistunnit ovat perinteisesti suosituin ja paras tapa opiskella pianonsoittoa. Yksilöopetukseen perustuvassa soitonopetuksessa lähtökohtana on yksittäinen oppilas tavoitteineen ja odotuksineen.

Pianonsoiton yksityistunneilla voidaan opiskella mitä tahansa musiikkia alkeistasolta Beethoveniin tai vaikkapa jazziin. Pianotunneille ovat tervetulleita kaikki yli 5-vuotiaat ihmiset, myös eläkeikäiset. Opetus tapahtuu oppilaan ehdoilla; kukin voi edetä itselleen sopivaa tahtia. Pienten lasten pianotunneilla opetellaan pikku kappaleita, leikitään musiikkiaiheisia leikkejä ja lauletaan. Pidemmälle edistyneet oppilaat voivat itse vaikuttaa oppituntien sisältöön. He voivat saada opetusta omien toivomustensa mukaan, vaikkapa improvisoinnissa tai klassisessa musiikissa. Joskus myös sisarukset tai kaverit voivat tulla mukaan toistensa yksityistunneille.

Aloittelijoille tarjoamme mahdollisimman monipuolista ohjelmistoa, jotta kukin voi myöhemmin löytää omimman alueensa. Alkeisopetuksen kirjoja ei useimpien oppilaiden kanssa kannata käydä järjestyksessä läpi, vaan täydennämme materiaalia muilla nuoteilla ja hypimme yli kohtia, jotka ovat tarpeettomia tai liian vaikeita oppilaalle. Opetukseen sisältyy nuotinlukua, vanhaa ja uudempaa klassista, pop- ja rock-musiikkia, sointumerkeistä soittamista, teoriaa, yhteissoittoa, tekniikkaa, musiikin historiaa...

Tärkeimmät tavoitteet kaikilla - niin oppilailla kuin opettajillakin - lienevät hyvät perustaidot instrumentin soitossa sekä musiikin tekemisen tuottama ilo. Lukukauden lopuksi järjestämme päätöskonsertin. Ketään ei pakoteta esiintymään, mutta useimmat suorastaan haluavat esiintyä!

Opetussuunnitelma

Opettajat: Ulla Gartz, Anni-Kaisa Haukka, Katriina Siekkinen, Elina Simes
Opetuspaikat: Pianonsoittoa opetetaan kaikissa toimipisteissämme.

Pianonsoittoa jouluisessa kynttiläkonsertissamme.